This post is also available in: Euskara (Basque) Español (Spanish)

La Marea Blava, així com el conjunt de moviments, organitzacions i col·lectius que promovem i formem part del Correscales, volem seguir revolucionant les escales de la subcontractació, la precarietat social i laboral de forma compartida i en una lluita comuna. Sense donar el braç a tòrcer en la lluita per la dignitat de les condicions de vida i treball, materials i emocionals, de totes i tots. Per això, renaixem fent un pas més enllà. Construint, reconstruint i també agraint; lluitant.

Duna banda, els tècnics i tècniques que treballem per Movistar-Telefónica, subcontractades i autònomes, volem reprendre amb força la nostra activitat davant la situació de precarietat en què ens trobem. I fent-ho, al mateix temps, volem tornar i agrair també tot el suport, tot l’aprenentatge i l’ajuda rebuda. Però volem denunciar que com nosaltres, el fenomen de la precarietat ataca moltíssimes persones i és juntes com creiem que podem atacar el problema: construint espais, lluites i projectes de suport mutu.

I perquè, daltra banda, això ho fem i farem juntes, amb col·lectius i persones de moviments diversos, organitzacions i persones solidàries amb els qui reconstruir creixent, compartint la nostra lluita. Que no és una lluita particular, sinó comú contra un fenomen que ens colpeja a tots i totes. I volem fer-ho donant un pas més: construint un projecte col·lectiu de lluita, social i econòmic, d’ajut mutu contra la precarització. Amb una campanya d’abast en la qual:

★ No ens resignem a la precarització de les nostres vides, SEGUIREM LLUITANT PER UNES CONDICIONS JUSTES I DIGNES
Estem determinades a seguir lluitant incansablement contra la precarietat laboral i la precarització a la qual es vol sotmetre les nostres vides quotidianes. No només la de treballadores, treballadors o les seves famílies, sinó a la que sens pretén estructurar com un procés d’acumulació de precaritzacions en cadena, a tot arreu. Laborals, socials, econòmiques i, també, els seus impactes, materials, emocionals o relacionals, i fins i tot culturals, quan sens vol fer creure que no hi ha alternativa, ni dignitat, ni justícia possibles: quan ens hem acostumat a veure com acumulen uns, a costa de la precarietat dels altres.

★ (RE) CONSTRUÏM CREIXENT: agraint TOT EL SUPORT EMOCIONAL, AJUDA MATERIAL I APRENENTATGES. PER RETORNAR, CONSTRUIR I COMPARTIR
Tornem a mobilitzar-nos, a reconstruir i a activar social, laboral i públicament la nostra lluita en estat latent que perviu aquests mesos. Però com a lluita col·lectiva que NO es redueix al nostre sector o situació. gràcies a tot el suport i ajuda de centenars de col·lectius que es van reunir en el nostre entorn, respectant-nos, escoltant-nos, compartint les nostres il·lusions i els nostres sofriments ja no som les mateixes persones. I juntes fem un pas més enllà en el nostre aprenentatge: no lluitem només per les nostres condicions laborals, ara sabem que si ens va bé, a la resta també. Volem agrair tota la solidaritat rebuda. Tornar el crèdit cooperatiu per poder fer una vaga indefinida però construir quelcom més. Retornar i fer créixer l’embrió d’un projecte d’ajuda mútua, de construcció col·lectiva i gestió cooperativa que, com nosaltres hem necessitat per sobreviure, estigui al servei de col·lectius precaritzats -especialment en les cadenes de subcontractació i en alguns sectors-, per no veure’s privats de lluitar per unes condicions laborals i de vida dignes per raons personals d’urgència econòmica.

★ VOLEM teixir complicitats CORRENT 800km DE BILBAO A BARCELONA, COMPARTINT EL COR AMB ELS QUE LLUITEN, POSANT EL COS I TOT L’ESFORÇ I IL·LUSIÓ EN AIXÒ
Som Correscales, com centenars de col·lectius, moviments, organitzacions i persones de localitats de tot arreu que es revelen contra les condicions d’explotació, acumulació, injustícia, repressió i precarització, lluitant per unes condicions de vida dignes. A través del desenvolupament i posada en escena del nostre esforç i alegria, agraïment i reconeixement cap a la seva solidaritat i experiència, compartint 80 relleus d’un recorregut que anomenem Correscales. I amb el que, de la mateixa manera que agraïm a qui ens ajuda i comparteix i nosaltres -treballadors i moviments-, denunciarem també a qui ens vol fer responsables de la precarització; perquè l’acceptem per resignació o repressió. Ni defallirem tampoc davant la por, ni deixarem soles als qui, com alguns dels nostres companys, han patit i pateixen denúncies, acomiadaments i inhabilitacions per lluitar des de la resistència, la intel·ligència col·lectiva i la desobediència civil per unes condicions bàsiques de treball i vida dignes. Siguin del nostre sector o de qualsevol altre, siguin casos laborals o no.

%d bloggers like this: